Medley, vol 1 – En ny våg

Första volymen av Medley är ute! 228 sidors ohejdat tokröj, proppad med fantastik, drama och humor! Och musik, såklart. Köp!

Workshops, kurser och föreläsningar

Förutom att teckna serier håller jag även workshops och föreläsningar, främst för grundskolan men även på gymnasie- och vuxennivå. Se fliken "CV" för att se exempel.

Makalösa fröken Lisa Medin

Lean mean tecknarmaskin. En sida med pressfoton kommer förhoppningsvis att dyka upp snart. Mer om mig kan ni läsa under fliken "Om...".

Ateljén

Jag jobbar huvudsakligen från min lilla mysiga ateljé i årsta, och ibland från Seriestudion i Malmö. Då och då får ni se glimtar från ritbordet.

Kalendarium

Vad händer under sommaren, hösten och vintern? Saker läggs till under "kalendarium" så fort de är spikade.

Mässor, konvent och evenemang

Trots en viss torgskräck ska jag göra mitt bästa för att dyka upp när det vankas signering och bokbord. Håll utkik, kanske blir det i dina trakter nästa gång?

About

torsdagen den 24:e februari 2011

Veckodagar är valuta

Känns inte riktigt som jag fått in snitsen med bloggningen. Jag vill liksom vara sådär blasé och världsvan och skriva inlägg lite på samma sätt som när man tar första dagens kopp kaffe - en vardaglig ritual som inger trygghet, en självklar handling utan större ansträngning.

Istället finner jag att alla de där coola sakerna jag skulle babbla om liksom rinner ut ur öronen ögonblicket det finns en plattform att stå på. Men det ska nog bli bättre med tiden.
Tills dess kan jag rekommendera världens bästa blogg, Hyperbole and a Half.
Eftersom jag är en mycket pålitlig källa kan ni räkna med att det faktiskt ÄR det bästa som skrivits på internet. Allie är ett geni. Hon gör mig så upprymd att jag kommer på mig att sitta och skrocka i min ensamhet åt hennes tokigheter. Formuleringarna är verkligen inte dumma de heller, och kronan på härligheten är de extremt expressiva MSPaint-illustrationerna som pryder vart och vartannat inlägg.

In other news har jag fått en del jobb vid sidan av, vilket innebär att jag kommer att kunna skära ner på dagkneget och ägna mer tid åt att skriva käcka texter, ringa runt, fixa med trycksaker och hurhurrhurrhurrrrrrr. Ska inte gå händelserna i förväg, men det hela skall avtäckas på måndagen (är tanken) och sedan jobbar jag med det under mars och april. Utöver de serietecknarlärar-uppdrag som infaller ungefär samtidigt, alltså.

Jag vill vara det här...

 Men jag är mer det här.


Alltså, jag är faktiskt mycket nöjd med nästan allt just nu.
Det enda skulle väl vara att det inte är helt lätt att följa teckningsschemat, och nu ligger jag 1,5 sida efter. Har ordnat med en halv veckas dedikerad tid att fixa upp'ett vid deadline, men ändå. Man ska aldrig ta någonting för givet, framför allt inte arbetsdisciplin.

tisdagen den 15:e februari 2011

In brightest day, in blackest night; No evil shall escape my sight

Ursäkta Gröna Lyktan-referensen. Jag och Björn har glott en del på Batman: The brave and the bold, och det är väldigt skojiga referenser och gott om gästspel av mer eller mindre obskyra hjältar, samt självmedvetna gags. Jag tycker fortfarande att Gröna Lyktan är ganska töntig, men jag gillar det (och accepterar det!) mer som koncept nu.

Batman. Som en grön lykta!
Annars har vi nu inträtt i maratonsträckan (läs: jobba-eller-dö-fasen i tecknarprocessen). Jag har ingen aning om hur det kommer att gå, har till och med passat på att uppfinna ett nytt arbetssätt och typ av schema för att det skall gå vägen. Vojne vojne. Hittills (dag: 2) är det kul och görbart.

Men helsike, det är ett packat schema. Går upp 05:30 och kommer i säng vid 23:00 (i bästa fall). Efter extraknäcket på förmiddagen är avklarat kan jag se fram emot 6-8 timmars jobb på Ateljé Otecknad innan min skrikande mage tvingar mig att släpa mig på bussen och åka hem för att hetsäta och ramla i säng som en knockad orc. Nästa dag - repetera. Helgerna är dock heliga (viktigt!), detta fick jag lära mig den hårda vägen. Men skulle det skita sig fullkomligt finns det alltså där lite utrymme att ta av. Så allt är väl.

Nu, bilder.


Som en grön lykta!!


 Fortsättning följer.

lördagen den 5:e februari 2011

På vift

Idag invigdes nya Serieteket, och jag slogs mot mina inre demoner och bestämde mig för att sticka ut hakan och teckna lite till musik.



Ovan ser ni redaktör Fabian i sitt esse. Aaron Landahl på piano, man kunde även se Elin Fahlstedt, Kolik-debutant med sin Umbra, låta tuschpennan vina till vackra toner.



Så! Nu har jag alltså provat att blogga på telefonen! Uppdaterar inlägget sen, förmodligen.

- Inlägget publicerades med hjälp av BlogPress via iPhone

torsdagen den 3:e februari 2011

Internet i fickan

Hej!

Host. Ränderna går aldrig ur, jag är inte en effektiv bloggerska. Detta skall medges. Men det beror helt och hållet på att jag under den gångna veckan strävat så hårt efter att hålla mig uppdaterad, modern och mediamedveten! Som en riktig stockholmspingla ska vara!

Eller okej. Jag har skaffat iPhone.

Så här ser jag ut numer.
Den är förvisso en begagnad 3G och har alltså några år på nacken, men det är ändå det häftigaste som hänt sedan mor fick nils. Dessutom var det inte så fruktansvärt dyrt som jag trodde att skaffa fri surf till mitt existerande abonnemang, så nu har jag en massa appar och känner mig som en riktig hipster.

Alla bilder på mitt framtida arbete kommer ha sådana här tuffa filter som kommer med de ytterst balla kameraappar som jag redan hunnit installera på telefönen:

Yes, jag är så inne i arbetet att allt liksom BRINNER.
Dessutom har jag faktiskt skaffat ett livsnödvändigt blogger-program så att jag ska kunna spamma/uppdatera med text och bilder här även när jag är i exempelvis Säffle eller Hongkong. Är inte det omtänksamt, så säg?

Som bilden ovan effektivt INTE lyckas förmedla (även om den är fin) har jag alltså kastat mig in i grovskissandet av nästa del. Detta med anledning av att för i helskotta, någon måtta får det vara! 
Bildmanuset fick trots allt OK, och det betyder faktiskt att det bara är att tuta och köra. Vi får se hur långt jag hinner tills på tisdag.