Medley, vol 1 – En ny våg

Första volymen av Medley är ute! 228 sidors ohejdat tokröj, proppad med fantastik, drama och humor! Och musik, såklart. Köp!

Workshops, kurser och föreläsningar

Förutom att teckna serier håller jag även workshops och föreläsningar, främst för grundskolan men även på gymnasie- och vuxennivå. Se fliken "CV" för att se exempel.

Makalösa fröken Lisa Medin

Lean mean tecknarmaskin. En sida med pressfoton kommer förhoppningsvis att dyka upp snart. Mer om mig kan ni läsa under fliken "Om...".

Ateljén

Jag jobbar huvudsakligen från min lilla mysiga ateljé i årsta, och ibland från Seriestudion i Malmö. Då och då får ni se glimtar från ritbordet.

Kalendarium

Vad händer under sommaren, hösten och vintern? Saker läggs till under "kalendarium" så fort de är spikade.

Mässor, konvent och evenemang

Trots en viss torgskräck ska jag göra mitt bästa för att dyka upp när det vankas signering och bokbord. Håll utkik, kanske blir det i dina trakter nästa gång?

About

tisdagen den 17:e maj 2011

Följeplattången.

Såhär ser jag ut just nu (dock inte så mängasnygg):

Kära Örebroare. Efter många års trogen tjänst, har min plattång slutligen givit upp.
Detta samtidigt som jag skaffade en frisyr som är helt beroende av att man brutalplattar halva håret för att det ska se drägligt ut. Det är åtta dagar kvar till löning, och två (!!) workshops kvar att genomföra innan det (åtminstone delvis) är möjligt att finansiera en ny plattång. Och jag som var så söt. :(
Iofs verkar det som min lockiga kollega Jenny Hannula har en som hon kan tänka sig sälja på krita, så ordningen kanske vara återställd redan till helgen...

Nu kommer ännu en Buzybuzy-rant.
Ny! Plan!
SPX är över, och mitt tidsbestämda engagemang med Seriefestivalen.se med det. Dessutom har det andra kapitlet av Medley inte bara skickats in och OK:ats, nästa kapitel har vi redan haft möte om, och nu gäller redigeringsarbete och storyboardande för hela slanten.

Om jag inte missminner mig:
13 sidor skall storyboardas och tecknas om,
11 sidor skall korrigeras,
...och 1 sida "Detta har hänt", så klart.

Kommande 2-3 kapitel (alltså kap 3-5) kommer bara ha en del omtecknat material, och det ser ut som exempelvis fyran blir nästan orörd.

Det kanske låter chill, men det kommer ändå bli upptagna veckor på grund av frilansgig och, ja just jävlar, workshops. Den kommande månaden har jag workshops två gånger i veckan på olika ställen. Vanligtvis kommer föreläsningsjobben i klumpar enstaka gånger under året, men just nu har de ramlat in på kort tid och lägger sig på en rak och regelbunden rad. Helt knasigt.
Det är såklart bra, för jag funderar på att skämma bort mig med en ny ritplatta, och kanske få koll på min ekonomi så att jag (mer än jag gör nu) kan leva på det jag gör.

Nya säsongen av Doctor Who är kickass förresten, och så har jag kommit in i någon slags Batmanperiod. Visste ni att man kan läsa serier på iPhonen?!

onsdagen den 11:e maj 2011

Ljuvliga Gävle

Häpp!

Igår var jag och höll en 'Inspirationsföreläsning' om egenföretagande för eleverna på Serie- och Bildberättrarprogrammet. I Gävle.
Grejen är, att det jag tog för en förvärring av min pollenallergi kvällen innan hade visat sig vara en högst ovälkommen förkylning, så resan inleddes med en dos färgglada, engelska, febernedsättande kapselpiller.
Let's go.

När jag gick utbildningen - även kallad 'Serietecknarskolan' - låg den i Hofors, en liten håla med ca 7 000 invånare där stålindustrin var det enda ortsbefolkningen hade, typ alls. Det och Spar-Arne.
Numer ligger utbildningen i Gävle.

Såhär ser Gävle ut.
Högskolan i Gävle har faktiskt riktigt fina lokaler - samt föreläsningssalar! Alltså, som på en högskola! Helt wack. Nu fick jag inte tillfälle att snoka runt i elevernas ateljéer, men jag är inte så orolig för att inspirationen skulle tryta på skolan, i och med att de vunnit fanzinpriset publikens pris två år i rad på SPX, med sina samarbetspublikationer Comic Royale och nu senast med 7:e Oktober. Sjukt imponerande.
Jag hoppas att min lilla rant om mitt förvirrade yrkesliv och DOs and DON'Ts var någorlunda lärorikt. Efteråt skulle en karl från Drivhuset tala om hur man startar företag, så förhoppningsvis fick de mer kött på benen efter det...

Gissa om jag saknar att vara student? Yes I do. Jag svär, jag ska på ett eller annat sätt återvända hit igen. På något sätt. Vänta bara.

- Inlägget publicerades delvis med hjälp av BlogPress via iPhone

måndagen den 9:e maj 2011

SPX 2011

Sjunde året i rad, tror jag det blir.

Det är jag! Foto och rosetter av Tomas Antila.

Med platt hår och med ren överskottsenergi tog jag mig an seriefestivalen bland seriefestivaler. I år var jag där i egenskap av Informatörssamordnare(?) för Seriefestivalen, Tecknare i Utopi, Medlem i Ateljé Otecknad samt moderator (för söndagens samtal med Bryan Lee O'Malley).

Mässan.
SPX har växt. Det är vår förtjänst. Förlagens, besökarna och utställarna. På bara några år har det hänt mycket, och att årets program var smockat med intressanta föreläsningar var ett enormt uppsving.

I Bild: Moderator Sofia Olsson, Hope Larson, Mari Ahokoivu, Sara Hansson, Jutta Harms. Ur bild: Carmela Chergui & Shannon O'Leary.
 På fredagen var det paneldiskussion om kvinnors situation i serier. Det var sjukt bra, även om språkbarriären stundtals var tuff. Fick mig att vilja åka på seriefestivaler utomlands - det slår mig ibland hur okunnig jag är om serier utanför sverige, hur lite jag egentligen kan. Och jag vill lära mig mer!

Jag missade större delen av lördagen, eftersom jag delvis renskrev frågorna till O'Malley, och sedan åkte för att skriva ut ca 40 sidor med utdrag från Stefs nya bok för ett displayhäfte - boken hade ätits upp av tullen lagom till ankomst på fredagen,  men för bövelen, något behövde ligga på bordet för beskådning. Tyvärr hade min skrivare fått fnatt dagen till ära och blandat ihop svarta färgkasetten med cyan-färgkasetten. Vilket innebar att alla Stefs skisseriesidor blev blåtonade, och såg ut att vara tecknade med kulspetspenna. Och på färgomslaget fick hon lila hår. Men ÄH POPKONST liksom.
Efter mässan på lördagen bokade vi bord på Pong och åt oss vimmelkantiga på himmelsk mat. Jag älskar dumplings. Nu kommer bilder på mina snygga vänner.På söndagen intervjuade jag Bryan Lee O'Malley i sammanlagt 1,5 timme. Först en halvtimme på scen, och sedan en timme tillsammans med Fredrik Strömberg och Åsa Ekström för Bild&Bubblas räkning. (Åsa tog kort. Jag ser hysterisk ut. What's up with my faaaaace.) Därför har jag nu en superlång ljudfil på min iPhone som på något vis skall frigöras och transkriberas.
Efter vårt samtal visades filmen, och sedan var det serier-till-film-diskussionspanel med Chris Staros, Mats Jonsson, Shannon O'Leary, O'Malley och moderator Roger Wilson. Det var mycket välstrukturerat och intressant!

Sedan hade vi vernissage på Otecknad, som vanligt. Det var mysigt och välbesökt. The End.

Nästa år är temat Serier och Musik. Då jävlar kan ni vänta er fyrverkerier.

tisdagen den 3:e maj 2011

Tillbaks till framtiden

Det är ju faktiskt helt fantastiskt att jag kan uppdatera två bloggar samtidigt från min mobiltelefon.

Om ett par dagar börjar Seriefestivalen SPX, jag underhåller en hemsida om detta för Galago, Kartago & Kolik, samlar information och ska dessutom hålla i ett samtal med Bryan Lee o'Malley om hans skapande på söndagen. Det sistnämnda gör mig ärligt skitskraj, samtidigt som jag är så jäkla glad över att ha fått chansen. Vi får väl se hur det går.Utopi är ute sedan en och en halv månad tillbaka, jag blev nyss klar med kapitel 2 av Medley, jag har ingenting till Otecknads vernissage och på torsdag ska jag hålla i ett sista seminarium i Västerås. Efter SPX ska jag hålla föreläsning på Serietecknarskolan i Gävle om min driftighet. God knows I try.

- Inlägget publicerades med hjälp av BlogPress via iPhone